dilluns 14 2011

Crema de Sant Josep i pomes al vapor: la recepta del 15

Tenia moltes ganes de tornar a participar a la recepta del 15. Aquests dies m’ho he passat molt bé pensant com presentaria la recepta d’aquest mes.

De cop, he pensat que després dels bunyols d’aquests dies, seria bo fer un postre més lleuger i m’he decantat cap a un combinat de vapor amb un toc de la clàssica crema de Sant Josep.


No posaré l’elaboració de la crema pas a pas tal com solc fer, perquè al final us deixaré un enllaç al bloc d’en Narcís on ho explica mol bé i jo, només he seguit els seus passos. Però vull dir, que en aquest cas, només n’he fet mig litre. La crema que ha sobrat la tinc en una safata a punt de cremar demà.

Ingredients:

1/2  litre de llet natural i fresca
1 pell de llimona petita
1 branca de canyella
6 cullerades de sucre
35 gr de Maizena o 25 de midó (segons em van recomanar a l’herbolari)
3 rovells d’ou
Pomes
Mel

Preparació

Agafeu les pomes i després de rentar-les els hi traieu l’interior (jo ho he fet amb un estri que tinc per aquest ús). Prepareu la màquina o olla de vapor i podeu les pomes a dins. Programeu la màquina a 20´.

Si preferiu podeu fer les pomes al forn.

Un cop cuites les trèieu i amb un pinzell les pinteu amb mel per després posar-les dos minuts al gratinador del forn per tal de que es vegin torradetes. Vigileu no es cremin.

Perquè al tirar la crema dins la poma, no se us escapi per sota, tapeu el forat de la part de baix amb una mica de pa de pessic.

Farciu-les i deixeu que per un costat caigui un rajolí de crema cap avall. Poseu-hi un polsim de sucre al damunt i cremeu-lo amb un bufador.

Enllaç cap a la crema aquí

L'enllaç cap a la recepta del 15 el veureu al costat dret del bloc
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...