dijous 14 2011

Faves, dos opcions diferents de preparar-les: Vol au vent de faves a la catalana i flam de faves al vapor


Avui us descobreixo el farciment que s’amagava dins els Vol au vent de l’apunt anterior i que, a alguns de vosaltres us va intrigar. Com veieu he canviat ja la fotografia.

La proposta que presento aquest mes per la Recepta del 15 són dues maneres diferents de cuinar els dos kg de faves que vaig comprar.

Ingredients per a les faves a la catalana i la pasta

1 làmina de pasta fullada per fer els Vol au vent
1/2  kg de faves petites
1 tall de cansalada viada
1/4 de botifarra negra
1 all tendre
1 tomàquet madur ratllat
1 got de brou de verdures
1 fulla de llorer
Oli d'oliva
Sal

Preparació

Peleu i bulliu les faves amb aigua i sal. Un cop cuites, escorreu-les i reserveu-les.
Talleu ben petita la cansalada viada i enrossiu-la a la paella amb un bon raig d’oli d’oliva. Retireu-la de la paella i deixeu-la escórrer sobre un paper absorbent.
Tireu en aquest mateix oli l’all tendre tallat a rodanxes (perquè no es cremi, traieu la paella del foc ja que l’all es cou molt ràpidament) i, després afegiu el tomàquet ratllat i torneu al foc a acabar el sofregit.
Quan tingueu el sofregit a punt, afegiu les faves, el got de brou, una mica de sal i la fulla de llorer. Deixeu reduir una mica el suquet i, abans de retirar-lo del foc, col·loqueu-hi al damunt la botifarra negra tallada a rodanxes. Remeneu.
Per omplir els Vol au vent, trieu les faves més petites. Ompliu-los al vostre gust. Per decorar al damunt poseu-hi uns tallets de la cansalada viada torrada.

Ingredients pel flam de faves

1 platet de faves bullides i pelades
3 ous
1 cullerada sopera de formatge ratllat
1 ceba de Figueres
1 tall de cansalada viada
1 tall de pernil salat
1 gotet de crema de llet
Unes tires de pebrot vermell
1 brot de menta fresca
Oli d’oliva i sal

Unteu amb oli cinc flameres mitjanes.
Prepareu una màquina o una olla de vapor
Trinxeu i caramelitzeu una ceba de Figueres (coeu-la lentament en un raig d’oli d’oliva, sense que agafi color). Reserveu
Coeu i talleu de cansalada
Escaliveu o compreu pebrot escalivat (només en necessitareu unes tires)
Aixafeu amb una forquilla les faves pelades

En un bol bateu els ous, afegiu a poc a poc tots els ingredients, les faves, la ceba, la cansalada, el pernil salat, el formatge ratllat, la crema de llet i un polsim de sal. Remeneu.
Poseu la mescla dins de les flameres i les introduïu a la màquina de vapor (o a la cistella de l’olla de vapor). Programeu el rellotge de la màquina (30 minuts). Sabreu que s’ha cuit, com sempre, fent la prova de l’escuradents.
Com us he dit i veieu a la fotografia m’han sortit cinc flams

El plat anirà acompanyat amb maionesa o amb crema de carbassa i porro.
Decoreu amb la tira de pebrot escalivat, la salsa i algun tros de cansalada viada i unes fulletes de menta fresca.


Espero que us agradi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...