dissabte 02 2011

Mandonguilles de peix blanc i pèsols

Quan es treballa fora de casa s’ha de tenir ben planificat el menú setmanal. Tot i que no es pugui avançar tot, sí que es poden deixar molts dels ingredients preparats per tal d’anar-los fent servir durant la setmana. Això fa que el temps a la cuina sigui menor.

Pot ser bo que quan disposeu de més temps i ganes, prepareu una bona paella de ceba confitada o de sofregit, o fins i tot que feu una bona trinxada d’all i julivert. Ho podeu guardar a la nevera o al congelador.


Ingredients per a dues persones:

1 cua de rap o qualsevol altre peix blanc
1 cullerada o dues de ceba confitada
1 tomàquet madur
1 grapat o dos de pèsols frescos pelats
1 ou
Farina de cigrons (la meva era ecològica)
Sal
Oli d’oliva suau
Brou de peix
Unes branques de julivert tallat
1 gra d’all


Elaboració:

Amb l’espina del peix que hàgiu triat per fer el plat, prepareu un suau brou. Coleu i reserveu.
Ratlleu el tomàquet i trinxeu el peix amb la picadora, junt amb el gra d’all.

Barregeu el peix, l’ou, el julivert, la sal i remeneu. Per tal de que us agafi una mica de consistència hi afegiu també unes cullerades de farina de cigrons (deixeu la pasta melosa) però, que la pugueu manipular per arrebossar. Aneu fent mandonguilles ovalades i passeu-les per farina de cigrons.

Quan les tingueu fetes, les fregiu amb oli d’oliva i les deixeu escórrer sobre paper absorbent.
Poseu el tomàquet, la cullerada de ceba i una mica d’oli al foc. Deixeu-ho coure a poc a poc hi afegiu els pèsols i també el brou a mida que el necessiteu. Rectifiqueu de sal.

Pocs minuts abans de retirar del foc incorporeu-hi les mandonguilles i deixeu fer el xup-xup.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...