dijous 24 2011

Llenties amb ou dur

M'adhereixo a la crida que han fet molts blocs gastronòmics, per a participar demà amb una recepta que doni suport a la iniciativa que un any més ha fet a tot Catalunya el Banc dels aliments.


El que presento avui és un menú de dinar sencer. Un menú on hi ha inclòs vegetal cru, vegetal cuit, llegum, proteïna, hidrat de carboni i grassa vegetal (oli)

- Amanida de tomàquet amb tel de formatge
- Llenties bullides amb verdures variades (pastanaga, ceba, pebrot verd, tomàquet madur)
- Una llesca de pa
- Iogurt natural amb mel

Ingredients per a dues persones:

Per a l'amanida:
2 tomàquets
1 tros petit de formatge (el que tingueu)

Per a les llenties:

1 got ple (250cc) de llenties pardines
1 pebrot verd
1 tomàquet madur
1 pastanaga
1 ceba petita o 1/2 grossa

Elaboració de les llenties

Talleu les verdures en juliana.

Bulliu dos ous fins a deixar-los durs (12 minuts) i peleu-los

Poseu preferentment oli d'oliva en una paella i poseu-hi les verdures. Sofregiu una mica només perquè ja s'acabaran de coure amb la llegum. Seguidament aboqueu les llenties i l'aigua (quantitat suficient perquè les cobreixi més d'un dit). Quan comencin a bullir abaixeu el foc i afegiu sal.


Abans de servir talleu l'ou pel mig i poseu-lo al plat de les llenties.

Espero que demà facin una gran recollida d'aliments!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...