diumenge 04 2011

Galetes de Nadal


Ja fa uns dies que l'Agnès del bloc De buen comer y algo más ens va convidar a fer un apunt amb tema de Nadal perquè fa un any que ha obert el seu bloc i té una bona colla de seguidors amb els que agradablement m'hi incloc. Tot i que que no participo en el concurs que organitza perquè sóc molt meva amb aquestes coses de concursos i loteries, sí que vull  fer-li un apunt com a targeta de felicitació. Felicitats Agnès pel teu any de treball i per deixar-nos compartir la teva cuina cada dia, felicitats també pel teu tarannà rialler.

L'apunt d'avui el faig després d'assistir l'altre dia a un taller de galetes de Nadal amb la Dolors de Gadgets.

De formules de galetes n'hi ha un munt a Internet però aquestes van quedar bones. Avui només he fet les galetes que ja he començat a preparar al matí, les decoracions començaran dimarts.

Com m'he enrotllat!!!!

Ingredients per fer un munt de galetes (depenent de la grandària dels vostres motlles)

250g de matega a temperatura ambient
250g de sucre llustre
650g de farina
1 ou gros (65-70g)
1 punta de culleradeta de vainilla
1 mica de llet (depenent de com veieu que queda la massa)

Elaboració
Van explicar la recepta amassant amb màquina però la veritat, tenint un amassador tan bo com en Narcís, no he desaprofitat l'ocasió. Així també participa en la felicitació.

Preescalfeu el forn a 180ºC

Feu un volcà amb la farina i al mig el sucre, la mantega i la culleradeta de vainilla. Tot ben barrejat i un cop ben barrejat afegiu l'ou i 2 cullerades de llet, a cada volta de volcà que deu amb la mà, aneu incorporant la farina dels voltants a poc a poc. Treballeu amb les mans i com ja és normal amb aquest tipus de pastes no amasseu gaire. Feu una bola i dividiu-la en quatre boles més i cada una d'elles esteneu-la entre dos papers de forn amb el corró (veieu fotografia). Gruix uns 3-4mm. Com podeu veure he fet servir dos llistons d'aquesta mida perquè em quedessin totes iguals (això crec ja us ho havia explicat en un altre apunt de galetes de mantega però, no es de més repetir-ho perquè a vegades ens entestem a comprar estris cars, quan es pot fer perfectament amb coses de casa).

Poseu les làmines planes a la nevera (jo li he tingut 3 hores). Després traieu-les de la nevera i sobre el mateix paper de la base talleu-les al vostre gust. Enforneu sobre paper forn o Silpat apte pel forn de 7 a 10 minuts (vigilant com sempre el forn). Sabreu que estan cuites quan veieu que les bores agafen color i si n’aixequeu una veureu el sota color torradet.

Recordeu que si voleu decorar amb un cordonet o llaç per penjar de l'arbre de Nadal, s'ha de fer el forat abans d'enfornar i , si voleu fer-ne alguna amb pal, heu de fer-la un pel més gruixudeta i clavar-hi el pal abans d'enfornar.

Si voleu veure més elaboracions passeu pel següent enllaç aquí que hi ha el bloc de dolça teràpia. Espero que us agradi!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...