dilluns 19 2011

Llobarro al forn sobre llit de patates i pastanagues


Ja fa dies vaig comprar un llobarro gran i vaig demanar a la peixateria que el fessin a filets per congelar. Així que, n'hi ha per dos àpats de tres persones.

He pensant que és un plat molt bo per aquestes festes, deliciós i senzill de preparar, ideal per poder gaudir del dia sense nervis d'última hora i si feu servir un estri com aquest veureu les patates i les pastanagues tallades en un tres i no res.
Aquesta maquineta la vaig comprar expressament per fer el formatge ratllat i, hi tallo moltes coses però no hi ratllo formatge. Ironies de la vida!

Ingredients:

4 patates grans
4 pastanagues
Oli d'oliva verge
Sal i pebre negre
1 llimona
Elaboració

Talleu finament les patates i les pastanagues.
Poseu oli en una paella a foc viu, quan estigui calent tireu-hi les patates i les pastanagues que s'enrossiran ràpidament, doneu un parell o tres de voltes i tapeu-les abaixant el foc a partir d'aquí deixeu coure poc a poc perquè vegin traient l'aigua. Així quedaran toves sense xuclar gaire oli. Si voleu podeu també posar-hi ceba.

Un cop cuites, retireu-les i col·loqueu-les a la safata de forn i a sobre el filet de llobarro que prèviament haureu salpebrat.

Uns 10-12 minuts al forn a 180º. Depèn del vostre gust i de la grandària del peix
Al retirar-lo del forn hi tireu per sobre suc de llimona i un rajolinet d'oli d'oliva.

La decoració que escolliu vestirà de festa aquest plat tant senzill.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...