dimecres 18 2012

Passos per coure cigrons



Avui us penjo aquest apunt que tinc publicat des de fa temps a Club de cuines però, que crec que aquí també pot agradar. La veritat és que moltes vegades per manca de temps, cuino amb un pot de cigrons del super, però he de reconèixer que cuits a casa són una delicia.

Poseu els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores abans (els podeu posar la nit abans de coure'ls). L'aigua els ha de ben cobrir (heu de tenir amb compte que s'aniran hidratant i augmentaran de tampany).

Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.




Cobriu bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure i tireu-hi la fulla de llorer i el gra d'all pelat. Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat de la flama i coeu-los a foc suau (però que no parin de bullir). Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.

Si ho feu amb una olla normal triguen a coures entre hora i mitja i dues si en feu un kg (a mi, m’han trigat gairebé una).  Amb l’olla a pressió, cal que seguiu les instruccions del receptari de l’olla però crec que amb 25-30 minuts estan cuits.

La sal l'afegiu cinc minuts abans de treure l'olla del foc.

Els cigrons els podeu fer servir tant per primers plats com per acompanyar amanides o fer tapes o tastets.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...