Avui he estat plasmant algunes idees per acompanyar la taula de la Festa Major dels blaus i blancs.
Encara n'aniré fent més models.
Ingredients:
125g de sucre morè*
125g de mantega*
325g de farina d'espelta*
1 ou mitjà eco o de gallines amb llibertat
1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
Pell de llimona ratllada*
1 cullerada de llet* per si veieu que la massa
us queda poc modelable
1 culleradeta d'impulsor*
Dos dits d'aigua i una culleradeta de sucre
llustre barrejats
Pasta de fondant blava
Pasta de fondant blanca
Un pinzellet
Elaboració
Barregeu la farina amb l'impulsor.
Poseu fer-ho a la Thermomix, en aquest cas tot a dins el bol durant 15 segons a velocitat
6. Si preferiu fer-ho a mà poseu en un bol primer els ingredients humits i
barregeu bé. Aneu afegint la farina de mica en mica perquè quedi homogeni. Ambdós
casos feu una bola i deixeu-la tapada amb film a la nevera durant 3/4 d'hora.
Espolseu amb farina el marbre i esteneu-la amb
un corró fins a deixar-la a la mida de 1/2cm. Talleu amb talla pastes quadrat o
si preferiu feu a mà.
Col·loqueu-les a sobre d'una safata untada o a
sobre d'una làmina de silicona apte pel forn (Silpat). Enforneu fins que veieu
que els costats queden torradets. Al vostre gust.
Un cop cuites deixeu-les refredar a sobre
d'una reixeta.
Agafeu un pessic de fondant blau i feu-ne una
bola. Espolseu una mica de farina de blat de moro (maizena) a sobre el marbre i
estireu-la fineta amb el corró. Talleu amb la forma de la galeta. En el meu cas
veureu que m'ha agradat més fer-la un pel més petit que la galeta però podeu
fer-ho a mida exacta si preferiu. Feu el mateix amb el color blanc.
Torneu a estendre més fondant i talleu
triangles (tres per cada galeta) per tal de fer les banderoles.
Per enganxar el fondant i la galeta només us
cal pintar una mica pel darrera amb
l'aigua i sucre que teniu preparat
Espero que us agradi la idea a vosaltres i als
vostres convidats.
Si no m'he explicat prou bé podeu escriure'm o
deixar-me un missatge.
*aliments
ecològics
Si voleu veure més imatges del procés podeu entrar al bloc dolça teràpia