Ingredients:
1 carbassó
petit
2
pastanagues
1 porro
1 ceba
petita
Un grapat
d'espinacs nets
1 patata
mitjana
1 pot de
cigrons cuits
1 ala de
pollastre gran i menuts (sense fetge)
1 tall de
carn magre (d'un dit de gruix) tallat a daus
1 botifarra
crua
1/2
botifarra negra
1/2
culleradeta de sal marina
1 ou
Farina
2 cullerades
de pa ratllat
Elaboració
de la pilota:
Traieu la
pell a la botifarra i amb l'ajuda d'una forquilla aixafeu-la dins d'un plat.
Afegiu l'ou sencer i remeneu, tot seguit afegiu el pa ratllat i remeneu. Doneu
forma allargada i arrebosseu amb farina. Reserveu.
Elaboració de l'escudella
Poseu a la
cistella el pollastre i els daus de carn magre. Ompliu d'aigua el bol de la
Thermomix fins dos dits per a sota de la vora de la cistella.
Trieu i
renteu les verdures, peleu i esqueixeu les patates a trossos i poseu-ho tot al
recipient gros de la Varoma junt amb la botifarra negra i la pilota. Els
cigrons cuits s'afegiran els últims cinc minuts.
Programeu 45
minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
Passat
aquest temps poseu la sal i els cigrons deixeu cinc minuts.
Serviu el
plat d'escudella acompanyat amb les verdures i un tros de botifarra negre i de
pilota.