Un bon començament de
dia pot ser una llesca de pa de pagès sucada amb tomàquet, el nostre deliciós pa amb tomàquet català i, un tall de pastís salat de carbassó. Com veureu aquests dies estic traient profit del motlle de "cake" fent elaboracions culinàries dolces o salades.
Ingredients:
4
carbassons mitjanets
3
ous grans
15
cl de llet desnatada
30
cl de crema de llet
100
g de formatge ratllat
1
ceba de figueres mitjana
1
polsim de sal i pebre
1
polsim de nous moscada (opcional)
1
grapat de pinyons
Oli
d'oliva
Elaboració:
Preescalfeu
el forn a 180ºC
Folreu el motlle amb paper de forn
Trinxeu
a mà o amb el robot els carbassons. Si ho feu a la thermomix són 3 segons a
velocitat 5 i passeu a una paella amb un bon raig d'oli d'oliva. Tapeu i deixeu
coure a poc a poc.
Trinxeu
ara la ceba a mà o amb thermomix i poseu-la escampada en un plat per anar al
microones. Potència màxima durant 1,5'.
Quan
veieu que el carbassó us agafa color, afegiu la ceba. En acabar la cocció
deixeu refredar una mica el preparat.
Poseu
en un bol els ous i deixateu-los, afegiu sal, pebre i nou moscada i el formatge
ratllat. Quan tingueu ja tebi el carbassó li afegiu també junt amb els pinyons.
Aboqueu
la preparació al motlle i enforneu durant 30'. Abans de retirar-lo punxeu amb
un escuradents per veure si està cuit.
És
un plat que el podeu servir calent o fred decorat amb uns talls de tomàquets,
que en el meu cas el hi he donat un toc de microones abans de posar-los al
damunt del pastís