Primer una mica d'història del Sant, que us enllaço directament a Vikipèdia
Els borregos són senzills i agraïts de fer, també són deliciosos per acompanyar
l'esmorzar, el berenar o portar-los a la bossa per si us ve de cop la gana!
Els podeu amassar tranquil·lament a mà o a màquina. Com ja sabeu, jo tinc
un "amassador" insubstituïble
i únic que es diu Narcís del bloc la lionesa i
que aquest any m'ha ajudat en aquesta elaboració, que ja feia molt i molt que
portava al cap.
Ingredients
Massa mare
100g de farina força
20 de llevat premsat ( llavat de forner)
Aigua (la que admeti)
Massa borregos
100g de massa mare
16g de llavat premsat ( llavat de forner)
260g de farina fluixa
4gde matafaluga
16g de mantega
53g de sucre
33g de xarop de sucre
1 culleradeta de cafè d'anís
83g d'aigua
1 ou per
pintar
Elaboració
Massa mare
Elaboració
Massa mare
Dissoleu el llevat amb una mica d'aigua i tot seguit amasseu llevat i farina força fins aconseguir una massa consistent. Deixeu llevar aquesta massa fins que doble del seu volum dins un vol enfarinat i tapat amb un drap humit en un lloc calent i sense aire.
Massa dels borregos
Amasseu tots els ingredient i afegiu la massa mare.
Rectifiqueu d'aigua o farina si la massa és massa tova o massa dura (ha de que quedar una mica més dura que el brioix normal).
Dividiu la massa en quatre parts i les deixeu reposar uns 5 minuts. Tot seguit passeu a fer unes botifarres i poseu-les a la safata del forn.
Marqueu amb
el revés d'un ganivet la amplada que voleu que quedin els borregos i deixeu
llevar fins que doblin el seu volum.
Abans de
posar al forn pinteu amb ou batut.
Forn reposat
(pre-escalfat)180 º C 15 minuts (el temps pot variar segons cada forn)
Un cop cuits deixeu-los refredar i si no teniu pressa fins l'endemà. Per fer les porcions podeu fer-ho de dues maneres: trencar-los amb les mans per les marques (així us quedaran més autèntics) o els podeu tallar amb un ganivet de serra. Veureu que ho he fet de les dues maneres per tal que veieu la diferència.
Un cop cuits deixeu-los refredar i si no teniu pressa fins l'endemà. Per fer les porcions podeu fer-ho de dues maneres: trencar-los amb les mans per les marques (així us quedaran més autèntics) o els podeu tallar amb un ganivet de serra. Veureu que ho he fet de les dues maneres per tal que veieu la diferència.
Una vegada
partits poseu-los de costat altra vegada a la safata de forn per torrar-los. Els
tallats és possible que es coguin per tots dos costats i els esqueixats a mà
potser els haureu de tombar per torrar l'altre costat.
Torreu al
vostre gust