El blat és un dels tres grans més àmpliament produïts globalment, al costat del blat de moro i l'arròs, i el més àmpliament consumit per l'home de la civilització occidental des de l'antiguitat; ha estat la base alimentària dels pobles de l'Orient Pròxim i Europa. El gra del blat és utilitzat per fer farina, farina integral, sèmola, cervesa i una gran varietat de productes alimentaris... (origen Vikipèdia, seguiu l'enllaç per ampliar informació).
Endevineu per a qui és aquest apunt? Sí, sí per l'Enfogona't (com sempre, no participo al concurs però m'encanta la convocatòria).
Noies aquest mes us ha tocat plat de la meva opció monotemàtica però, no serà la única perquè el blat dóna per molt i en tinc pensada una altra.
Ingredients
4 ous sencers
250g de sucre
250g de farina de blat
1 sobre de llevat químic
1 pell de llimona ratllada
1/4 de litre d'oli d'oliva
2 plàtans madurs de Canàries
Motlles de paper de magdalenes
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Munteu a màquina o a mà els ous i el sucre a la plegada. Quan els tingueu al punt afegiu la ratlladura de llimona.
Barregeu la farinai el llevat
Barregeu la farinai el llevat
Ara, a mà i amb moviments suaus i de dalt a baix, aneu incorporant la farina (feu en dos o tres cops). Al final feu el mateix amb l'oli, fins que us quedi tot incorporat. Al final afegiu el plàtan aixafat amb una forquilla.
Poseu la massa en una màniga pastissera i farciu fins a 3/4 el motlle.
Poseu la massa en una màniga pastissera i farciu fins a 3/4 el motlle.
Forn durant 15-18 minuts (comproveu amb un escuradents)
Han quedat super esponjosos i boníssims!