divendres 22 2012

Fideus amb costella i mató amb fruita confitada




Dinar "rico, rico, rico"  com diu l'Arguiñano.
Un plat senzill, gustós i econòmic.

Ingredients per a tres persones (o dues molt menjadores)
250g  de fideus del número 4
1 costella de porc grosseta
2 tomàquets madurs
1 pastanaga grossa
1/2 porro
1 ceba de figueres
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre vermell picant

Elaboració
Demaneu a la carnisseria que us parteixin la costella a trossos
Si no voleu greix, desgreixeu les vores de la costella amb l'ajuda d'un ganivet i saleu al vostre gust.
Talleu ben fines les verdures.
Escalfeu al foc un pot amb aigua.
Poseu un raig d'oli d'oliva a la paella i afegiu els trossos de costella. Enrossiu i reserveu en un plat.
Tireu les verdures a la paella, on hi ha quedat l'oli de la costella, tapeu i deixeu fer a foc lent. Quan estiguin cuites hi afegiu els fideus i remeneu per barrejar-ho. Tot seguit incorporeu una altra vegada la costella i cobriu (dos o tres dits per a sobre) d'aigua calenta. Cap al final de la cocció afegiu el pebrot vermell picant i rectifiqueu de sal.

Serviu calent!

I, de postres, què?

Mató casolà amb confeti de fruites confitades


Ingredients
Mató casolà
Bocins de fruites confitades

Elaboració
Per l'elaboració del mató, com sempre us envio a aquest enllaç
La fruita la podeu comprar així tallada o podeu aprofitar la que us sobri de la coca de Sant Joan i per la decoració final crec que la fotografia parla per si sola i que cadascú hi posi el seu detall. No hi cal cap més additiu, ni sucre ni mel, amb les fruites confitades n'hi ha prou.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...