Dinar "rico,
rico, rico" com diu l'Arguiñano.
Un plat senzill,
gustós i econòmic.
Ingredients per a tres persones (o dues molt
menjadores)
250g de fideus del número 4
1 costella de
porc grosseta
2 tomàquets
madurs
1 pastanaga
grossa
1/2 porro
1 ceba de
figueres
Oli d'oliva verge
Sal
Pebre vermell
picant
Elaboració
Demaneu a la
carnisseria que us parteixin la costella a trossos
Si no voleu
greix, desgreixeu les vores de la costella amb l'ajuda d'un ganivet i saleu al
vostre gust.
Talleu ben fines
les verdures.
Escalfeu al foc un pot amb aigua.
Poseu un raig
d'oli d'oliva a la paella i afegiu els trossos de costella. Enrossiu i reserveu
en un plat.
Tireu les
verdures a la paella, on hi ha quedat l'oli de la costella, tapeu i deixeu fer
a foc lent. Quan estiguin cuites hi afegiu els fideus i remeneu per
barrejar-ho. Tot seguit incorporeu una altra vegada la costella i cobriu (dos o
tres dits per a sobre) d'aigua calenta. Cap al final de la cocció afegiu el
pebrot vermell picant i rectifiqueu de sal.
Serviu calent!
I, de postres,
què?
Mató casolà amb confeti de fruites confitades
Ingredients
Mató casolà
Bocins de fruites
confitades
Elaboració
Per l'elaboració
del mató, com sempre us envio a aquest
enllaç
La fruita la
podeu comprar així tallada o podeu aprofitar la que us sobri de la coca de Sant
Joan i per la decoració final crec que la fotografia parla per si sola i que cadascú
hi posi el seu detall. No hi cal cap més additiu, ni sucre ni mel, amb les
fruites confitades n'hi ha prou.