dilluns 31 2011

Sopa de pasta i arròs


 Avui encara que aquesta sopa us sembli senzilla- que ho és- ha portat tot un ritual a l’hora d’elaborar-la. L’he fet a l’estil de la meva àvia.

Ingredients pel brou (tres persones):
1 porro gros
1 ceba grossa
1 patata grossa
1 xirivia
1 nap
1 pastanaga grossa
1 fulla d’api
1/2 col petita
1/2 pot de mongetes del ganxet cuites
Oli d’oliva
Sal
Pasta de sopa (en aquest cas he fet petxines petites)
Un grapadet d’arròs

Elaboració:
 Netegeu i peleu les verdures (ja sé que això es suposa, però avui, ho explico fil per randa).
Aixafeu en un plat les mongetes seques fins a fer una pasta i reserveu.

Poseu aigua a l’olla (més de mitja, si cal, ja n’hi afegireu quan se n’hagi evaporat al bullir), introduïu la pastanaga, el porro, la ceba (tallada per la meitat), la xirivia i el nap. Deixeu bullir vint minuts a foc moderat. Passat aquest temps, afegiu la patata esqueixada en varis trossos i la fulla d’api. També deixeu bullir vint minuts (continueu a foc moderat). Llavors, ja podeu afegir-hi la col i el plat de mongetes que teníeu reservat, la sal (al vostre gust) i un bon raig d’oli d’oliva.
Veureu com el brou agafa un color blanquet (com si haguéssiu posat un os), amb deu minuts més ja està. No porta carn, el secret està en el bullit lent, la patata esqueixada i sobretot les mongetes del ganxet aixafades, però i si hi voleu posar una mica de gallina serà suprem!

Coleu el brou i poseu-lo altre cop al foc. Ara afegiu la pasta i el grapadet d’arròs (penseu que l’arròs us l’espessirà, per això poseu-ne poquet o es beurà el suc). L’arròs i la pasta combinen molt bé amb sopa. A mi m’agrada més amb fideus.
Vigileu i remeneu fins que estigui cuit.
Vagi de gust!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...