L'altre dia vaig fer pasta brisa i vaig aprofitar per fer cassoletes. Les vaig guardar precintades amb film i a dins d'un pot hermètic. Avui, les he farcit de trufa i de pas, he tornat a fer pràctiques amb la mànega pastissera. Com veureu ara sóc aprenent de pastissera!
Ingredients per fer la pasta (aprox. 12 cassoletes)
125g sucre llustre
150g mantega pomada
3 rovells d'ou
100g ametlla en pols
150g farina blanca
sal
Ratlladura de llimona
150g mantega pomada
3 rovells d'ou
100g ametlla en pols
150g farina blanca
sal
Ratlladura de llimona
Elaboració:
Poseu les farines a sobre el marbre en forma de bolcà. Al mig la mantega tova, el sucre i els rovells d'ou. Barregeu en aquest ordre: primer la mantega i el sucre, llavors els rovells, el polsim de ratlladura de llimona, la sal i a poc a poc aneu incorporant la farina al cercle. Feu una bola i estireu amb un corró. Per coure-les us deixo l'enllaç aquí.
Trufa
Per fer la trufa segueixo les indicacions de'n Narcís amb les següents proporcions:
100g de nata líquida
100gr de xocolata
30gr de mantega.
100gr de xocolata
30gr de mantega.
Pel muntatge, com ja us he dit, màniga pastissera, quatre avellanes i endavant!