divendres 11 2013

Fricandó



La proposta d'avui és un fricandó. L'he fet amb l'ajuda del robot de cuina perquè em facilita molt la tasca. M'estalvia estar molta estona dreta o em permet fer altres coses mentrestant.
Si ho voleu fer a la manera tradicional, només us cal seguir el mateixos passos però posant els ingredients en una cassola.

Ingredients pel fricandó
1kg de llata de vedella tallada fina
1 ceba gran (aproximadament 300g)
1 tomàquet madur grandet
Oli d’oliva suau
100g de moixernons deshidratats
100g de vi de Xerès
Sal i pebre a gust

Ingredients per a la picada
Un grapadet d’ametlles i avellanes torrades
Una mica de julivert fresc
1 gra d'all

Elaboració
1. En un bol amb mig litre d'aigua, poseu els bolets en remull de mitja hora a tres quarts
2. Prepareu la picada amb els ingredients junts en el bol del robot durant 3 segons a velocitat 5. Reserveu
3. Trinxeu el tomàquet durant 5 segons a velocitat 5. Reserveu
4. Sapebreu els talls de carn i enfarineu-los. Reserveu
5. Peleu i talleu la ceba en quatre trossos. Poseu-los al bol del robot i programeu junt amb l'oli d'oliva durant tres segons a velocitat 5.
6. Afegiu el tomàquet i programeu 7 minuts a temperatura Varoma i a velocitat cullera.
7. Col·loqueu la papallona (fixeu-vos que quedi ben encaixada).
8. Poseu la carn al bol del robot i programeu 50 minuts a temperatura Varoma, velocitat cullera, gir al revés i pel broc del bol afegiu la meitat dels bolets, l'aigua de remullar i el vi.
9. Poseu els bolets reservats per una paella amb un raig d'oli d'oliva.
10. Cinc minuts abans de retirar-ho del foc afegiu aquests bolets i la picada d'all, ametlles i avellanes.

Serviu en una safata acompanyat de puré de patates.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...