Ingredients
per a dues persones
4-5 brots de bròquil
4-5 fulles verdes d'escarola (una manera d'aprofitar totes les fulles)
2 ales de pollastre de pagès
1 pastanaga
1 moniato mitjà
2 patates petites
1 trosset de porro
Sal
Ingredients
pels bunyols del bullit de l'olla
L'escarola, el bròquil i el pollastre bullit
Pa sec ratllat a casa
Un grapat de panses de Corint (opcional)
1 ou de gallines criades en llibertat
Oli d'oliva
Una mica de farina de blat o espelta
Elaboració
Talleu a daus petits la pastanaga, les
patates, el porro i el moniato. Si preferiu podeu programar uns segons
velocitat 5-7 la Thermomix.
Introduïu la cistella i ompliu el bol d'aigua
fins la mida de mitja cistella, col·loqueu-hi les fulles d'escarola, les ales
de pollastre i els brots de bròquil.
Tapeu i programeu 100ºC, 30 minuts, velocitat
cullera i gir a l'esquerra. Quan acabi afegiu sal al vostre gust i programeu
deu minuts més.
Quan ho tingueu cuit, traieu de la cistella
les verdures i el pollastre. Desosseu les ales i deixeu refredar una mica. Afegiu
l'ou i el pa ratllat que us admeti per tal que us quedi una massa suau per fer
bunyols. Aquesta massa hi podeu afegir l'ingredient o espècia que més us agradi
(formatge ratllat, pebre negre, panses...)
Poseu una mica de farina, sal i aigua en un
plat i feu una espècie de tempura. Feu boles planes de massa amb la mà, passeu-les per la tempura
i fregiu amb oli d'oliva. Escorreu sobre papaer absorbent.