Per fi vaig amb temps de sobre per la cita
anual del Memòries d'una
cuinera que tant m'agrada participar. De pas, aprofito l'entrada
per compartir amb la colla de thermoapassionats de Facebook, que aquest cop també
tenim un repte.
Ingredients
per 6 unitats
500g de llet
4 ous de gallines en llibertat
100g de sucre
1/4 de culleradeta d'extracte de vainilla
Sucre per a caramel·litzar els motlles
700g d'aigua pel got de la Thermomix
Elaboració
Poseu un cassó al foc amb 4-6 cullerades de
sucre per tal de fer el caramel líquid. Un cop fet tireu-ne una mica a cada
flamera.
Poseu la llet, el sucre, els ous i la punta de
culleradeta de vainilla al bol del robot. Programeu durant 12 segons i a velocitat
3.
Ompliu els motlles i tapeu-los amb paper d'alumini
si no tenen tapa pròpia. Poseu a sobre paper absorbent perquè us reculli
l'aigua del vapor.
Poseu les flameres dins de la Varoma i tapeu. Programeu 40
minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
Sabreu que estan cuits amb la prova de d'escuradents.