Amb els magnífics i frescos espinacs que vaig
comprar a Can Punxatripes i una cuixa de pollastre criat en llibertat, he
preparat aquesta suculent enfilada.
La podeu deixar tal qual o adornar-la amb el que més us agradi, com per
exemple: una salsa de pebrot, una salsa d'all i julivert o fins i tot enmig de
cada peça posar-hi un trosset de pebrot escalivat, en fi, a la vostra elecció.
Si els productes són frescos no calen gaires floritures.
Primer els hi he donat forma d'hamburguesa grossa
i després n'he fet els talls. Us asseguro que la foto aquest cop no fa
justícia.
Ingredients
per a dues persones
1 grapat d'espinacs rentats i escaldats
1 cuixa grossa de pollastre de camp o eco
1 ou de gallines en llibertat o eco
Pa ratllat (si preferiu el podeu fer casolà amb el robot de cuina i
així trieu la mida)
Julivert fresc o sec
1 gra d'all trinxat (opcional)
Oli d'oliva verge
Elaboració
Trèieu la pell i trinxeu al vostre gust la
cuixa de pollastre.
Poseu en un bol i afegiu un ou, sal, pebre,
julivert i el grapat de pollastre i barregeu bé.
Unteu-vos les mans en oli d'oliva i feu boles
amb la massa i aplaneu com si féssiu hamburgueses (aquest és un truc del cuinerJoan Dalmau que m'agrada molt utilitzar.
Col·loqueu una paella sense oli al foc i quan
estigui ben calenta afegiu les hamburgueses. Llavors baixeu el foc i deixeu
coure primer a poc a poc perquè es coguin de dins. Al final cop de foc per
enrossir si cal.
Com veureu he preparat unes enfilades per fer-ho
servir d'entrant. Ho deixo al vostre gust i espero que us agradi.