Resulta molt gratificant experimentar i inventar a la cuina. Altres cops ja he presentat hamburgueses d'espinacs però avui no podia deixar de fer-ne amb la verdura de temporada que tenim ara: la carxofa.
La barreja de patata, poma i ceba l'he après a les classes del cuiner Joan Dalmau i la combinació resulta deliciosa.
Ingredients
120g de carn
picada de vedella
1/2 poma
1 patata petita
1/2 ceba
1 gra d'all
trinxat (opcional)
1 ou
2 carxofes
bullides
Pa ratllat
Una mica de
farina de blat o de cigró
Formatge ratllat
Sal, oli d'oliva,
pebre blanc, julivert
Elaboració
Talleu ben fi la
patata, la ceba i la poma. Poseu oli d'oliva en una paella i afegiu-hi tots
aquests ingredients. deixeu coure lentament amb la paella tapada (si voleu podeu aixafar la barreja). Reserveu
Bulliu amb aigua
i sal dues carxofes. Reserveu-ne una per muntar el plat i piqueu l'altra.
Poseu la carn
picada en un bol, junt amb l'ou , els ingredients fregits i freds, la carxofa
picada, les espècies, el julivert i all trinxat sense oblidar una mica de pa
ratllat. Un cop ben remenat feu les hamburgueses i passeu-les per farina de
blat o cigró.
Poseu una olla de
vapor al foc i quan comenci a bullir poseu les hamburgueses a la reixeta. Coeu
al vostre gust.
Al treure-les del
foc tireu per a sobre formatge ratllat barrejat amb pa ratllat i gratineu al forn.