Acompanyades
d'espaguetis. Una proposta per dinar de carmanyola
Ingredients per a tres racions
1 cuixa de
pollastre de pagès
1 ceba mitjana
1 tomàquet petit
i madur
1 tira de pebrot
vermell
1 ou
Molla d'una llesca
gran de pa (millor del dia abans)
1 punta de cullereta de cúrcuma
Julivert trossejat
1 gra d'all picat
(opcional)
2 cullerades de
ceba caramel·litzada
Oli d'oliva verge
Sal, pebre blanc
molt, ametlla en gra
Farina per
enfarinar les mandonguilles
Brou suau de verdures
o aigua
Per la picada:
1 galeta Maria
4-5 ametlles
Elaboració
Coeu la col de
Brussel·les al vapor. Reserveu
Prepareu un
sofregit amb oli d'oliva, ceba, pebrot vermell i tomàquet a foc lent.
Trinxeu i
salpebreu la cuixa de pollastre al vostre gust. Col·loqueu-la en un bol. Afegiu
la ceba caramel·litzada, la molla de pa engrunada, l'all picat, l'ou, la sal i
el pebre blanc. Remeneu i feu les boles
de mandonguilles.
Enfarineu-les i coeu-les al vapor durant cinc o deu
minuts perquè ja s'acabaran de coure amb el guisat. Afegiu-les al sofregit
juntament amb la col de Brussel·les i brou de verdures o aigua. Deixeu
estovar una estoneta i als últims cinc minuts afegiu una picadeta d'ametlla i
galeta Maria