Tenia ganes de provar de fer els meus propis colorants alimentaris i m'ha semblat interessant fer-ho ara que s'acosten les festes de Nadal.
Color verd
Ingredients:
1 manat d’espinacs ferms i frescos.
Elaboració:
Separeu les fulles de la tija. Renteu-les bé i poseu-les
a sobre d’un drap de cuina. Amb un paper de cuina absorvent, eixugueu-les per a sobre.
Tot seguit les coll·loqueu en una o dues safates de forn depenent de la quantitat que en volgueu fer. En el meu cas amb dues n'he tingut prou pel que en vull fer.
Poseu la safata plena al forn a 100ºC durant
una hora aproximadament (vigilant i girant un cop quan vosaltres creieu convenient). Us
han de quedar cruixents.
Quan les trèieu del forn les esmicoleu amb la mà
dins d’un bol o plat.
Dependrà de l’elaboració i l’ús que en vulgueu fer.
Les podeu deixar a bocins o fer-ne pols amb un molinet de cafè o una mà de
morter.