divendres 28 2011

Dues de 10: Puré de verdures

Bona nit gastrobloggers!

Avui us vull presentar el primer plat dels que aniran apareixent tot sovint al bloc i que estan especialment dirigits a aquelles persones a les que els estiguin administrant un tractament de quimioteràpia. Fa uns dies vaig dir en el bloc d’infermeria  que prepararia uns menús per aquests casos.
Amb aquest apunt, començo a fer pública una de les meves característiques, tal com em va encarregar la blocaire del Taller de sucre. Val a dir que no és ben bé una característica ser infermera però, si no ho fos, de segur que no seria com sóc.

El plat d’avui és un puré de verdures però, a partir de la setmana que ve, confeccionaré un menú sencer. De fet, posaré imatge a alguns dels menús que té publicats la Infermera Virtual que visita des de les pàgines del Col·legi d’Infermeria.
Abans m’agradaria dir que la presentació dels plats és una part especialment important a l’hora de servir-los a una persona amb poca gana. No cal fer-hi floritures, però si curar-ne l’aspecte, a fi que entri per la vista. També cal tenir en compte no fer grans racions i preferiblement servir-les en plats més aviat petits.
Prou xerrameca! I ja van dues característiques!!!!!!!

Puré de verdures
2 patates
½ o 1 ceba de Figueras
2 pastanagues mitjanes
½ carbassó petit
Oli d’oliva
Sal

Peleu les patates i esqueixeu-les dins d’un pot. Peleu i talleu la ceba i les pastanagues. Talleu el carbassó a làmines fines i ho incorporeu tot al pot. Tot seguit, afegiu-hi aigua fins a cobrir les verdures.
Quan comenci a bullir, abaixeu el foc perquè bulli a poc a poc. Quan faci uns deu minuts que bull, hi afegiu un bon raig d’oli d’oliva i un polsim de sal (al vostre gust). El deixeu bullir uns deu minuts més (fins que la patata estigui tova), quan estigui cuit i abans que es refredi el passeu per la batedora.
El podeu servir així, o acompanyat d’una mica d’encenalls de pernil o com jo he fet, uns granets d’arròs inflat.
El plat en qüestió ha quedat de meravella! He sopat com una reina.



Nota: Aquest plat és una mostra, si teniu cap dubte, cal que pregunteu a l’oncòleg/a, perquè en el tractament de quimioteràpia hi ha diferents fases.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...