dijous 10 2011

Mató casolà

L'altre dia em vaig engrescar a fer mató després de visitar el bloc de Catacuina i el seu excel·lent formatge, (recordant el temps en que jo en feia tot sovint i fins i tot quan el preparava la meva mare). 

Com us vaig dir, amb llet de brik no en vaig quedar gens satisfeta, perquè no tenia el gust que esperava.

Avui he anat a comprar llet fresca.

Ingredients:
1 litre de llet fresca
1 llimona

Preparació:
Exprimiu una llimona i reserveu el suc.
Prepareu un colador finet
Poseu al foc un pot amb un litre de llet.
Quan veieu que la llet arrenca el bull, tireu a poc a poc el suc de llimona (a vegades amb unes gotes n'hi ha prou) fins que veieu que es qualla,  remeneu amb una forquilla durant uns segons i traieu el pot del foc.

Aboqueu la llet tallada en el colador, perquè vagi traient l’aigua. No cal que el premeu.

Com podeu veure, ha quedat molt esponjós i de gust boníssim!
Ara sí que estic contenta!

Nota: també es pot fer amb un rajolí de vinagre però, particularment prefereixo no fer-li perquè a vegades pot agafar una mica de regust.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...