dimarts 22 2011

Patates estofades amb llonza llaminera


El plat d'avui es fruit d'una badada meva. Ahir, quan vaig anar a comprar, no vaig advertir que volia la llonza llaminera tallada fineta per a arrebossar i, la van tallar més gruixuda.

Per aquest motiu he tingut que fer un canvi ràpid de menú i, aquí el teniu:
No val a badar!

Ingredients per a tres persones:

1 llonza llaminera
1 tomàquet madur gros
1ceba de Figueres
Farina de cigrons
2 patates grans
Una mica de pebrot vermell escalivat, quatre pèsols, algun tros d’espàrrec.., en definitiva la verdura que em va sobrar ahir de fer el reixat i que vaig guardar a la nevera.
Oli d’oliva
Sal
Pebre negre
Pebre vermell picant
1 fulla petita de llorer

Preparació:
Trinxeu la ceba i el tomàquet al vostre gust.
Peleu i esqueixeu a daus les patates i deixeu-les amb aigua perquè no es tornin negres
Poseu en una cassola o paella l’oli d’oliva i sofregiu la ceba i el tomàquet.
Salpebreu els talls de llonza, enfarineu-los amb farina de cigrons.
Quan ja tingueu el sofregit fet, afegiu les patates i cobriu-les d’aigua. Tireu-hi la fulla de llorer. Deixeu coure uns deu minuts i llavors afegiu els talls de llonza llaminera enfarinats.

Rectifiqueu de sal i deixeu coure de 10 a 12 minuts més. Abans de retirar del foc afegiu una cullereta de pebre vermell.
Serviu calent i acompanyat d’una llesca de pa de pagès.


Us presento un estri de cuina ben pràctic:
En una reunió de "Taper" vaig veure com trinxava aquest curiós aparell i vaig pensar que per fer poca quantitat m'aniria be i, certament no em vaig equivocar. Va de meravella, fins i tot hi he trinxat avellanes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...