dimarts 29 2013

Tallarines de colors amb cues de llagostins




Avui he preparat un deliciós plat per a carmanyola.

Ingredients per a dues persones

12 llagostins mitjans
200g de tallarines de color ecològics
Oli d'oliva verge
Sal marina i pebre negre
1 culleradeta de mantega ecològica
Un polsim d'herbes de provença ecològiques
Un boci de formatge roquefort

Elaboració

Bulliu amb aigua i sal les tallarines. Quan estiguin "al dente", escorreu i poseu-hi mitja culleradeta de mantega a sobre i remeneu. Reserveu en una safata

Peleu els llagostins i salpabreu. Fregiu-los (caps i cues pelades) en una paella amb oli d'oliva. Reserveu els caps i l'oli que us hagi quedat per fer un oli perfumat que podreu guardar a la nevera per fer-lo servir per altres plats.

Afegiu les cues i part del suc a la safata de les tallarines tireu les herbes de provença, el boci de roquefort i ja podeu posar-lo a la carmanyola.


diumenge 27 2013

Arròs integral amb verdures




Avui en Narcís ha preparat una cassola d'arròs amb verdures exquisida! Va ser la classe de Joan Dalmau Pratsevall va donar divendres passat. Quan la va veure ja va dir: aquesta per diumenge!
A mi em va de perles que en Narcís m'acompanyi al curs de cuina perquè s'anima ell a fer les elaboracions i jo només tasto i paro la taula. També va bé un descans de cap de setmana.
He de dir que la recepta original d'en Joan hi va salsitxa però no en teníem i el pebrot ha tingut que ser vermell pel mateix motiu. 

Ingredients per a 4 persones
1 ceba grossa o dues de mitjanes
4 tomàquets madurs
3 carxofes
100g de pèsols
1 litre de brou de pollaste
1/4kg d'arròs integral
2 branques de bròquil
Picada d'all i julivert
Elaboració
Peleu i talleu fina la carxofa i la ceba.
Talleu el bròquil a branquillons petits i el pebrot a dauets
Poseu oli en una paella al foc i sofregiu la carxofa, el bròquil, el pebrot i els pèsols. Reserveu
Sofregiu amb oli la ceba i quan estigui daurada afegiu l'all tendre tallat. Peleu i talleu els tomàquets i afegiu-los al sofregit. Quan estigui cuit tot ajunteu-ho i feu un tomba i tomba. Ara afegiu l'arròs i remeneu una mica abans d'abocar-hi el brou molt calent. Remeneu i deixeu-lo bullir uns cinc minuts, afegiu la picada i proveu la sal abans de enfornar-lo durant 20-25 minuts (recordeu que és integral i el temps de cocció varia, cal que llegiu les instruccions de l'envàs)


Joan ha quedat diví!

  

dijous 24 2013

Peus de porc senzills





Ingredients per a dues persones

2 peus de porc bullits
1 fulla de llorer
1 tomàquet madur gran
1 ceba mitjana
2 cullerades d'oli d'oliva verge
1 got de brou vegetal o de carn (el que tingueu)
1 culleradeta de sal
1 gra d'all
1 culleradeta de pebre vermell picant
1/2 gotet de vi blanc
Per la picada: ametlles i avellanes


Elaboració amb el robot de cuina thermomix

Prepareu la picada i reserveu
Poseu l'all al bol de la màquina. Trinxeu programant durant 2 segons a velocitat progressiva 5-10
Afegiu la ceba tallada en quatre trossos i el tomàquet pelat i les cullerades d'oli. Trinxeu programant durant 5-6 segons a velocitat progressiva 5-10
Afegiu el brou i sofregiu temperatura 100º durant 10 minuts a velocitat 1
Incorporeu els peus de porc bullits, la sal, el vi, la cullereta de sal i programeu durant 15 minuts amb gir a l'esquerra velocitat 1 i temperatura 100.
Tireu-hi la picada i programeu 5 minuts més amb mateixa temperatura, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
Si us agrada la salsa una mica més espessa afegiu a la picada una o dues galetes Maria.
Voilà!

Per fer-ho de manera convencional podeu seguir els mateixos passos però a la cassola.


dimarts 22 2013

Cigrons i bacallà




Ingredients per a dues persones
250g de cigrons cuits
2 talls de bacallà remullat
2 tomàquets mitjans
1 ceba mitjana
1 pebrot vermell petit
1 fulla petita de llorer
Oli d'oliva verge

Elaboració
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo tomba i tomba en una paella amb oli d'oliva. Reserveu-lo escorregut en un paper de cuina absorbent.
Escaldeu amb aigua bullent els tomàquets i peleu-los.
Trinxeu amb una batedora de mà la ceba i els tomàquets fins a deixar-los molt fins.
Renteu el pebrot i talleu-lo a quadrets.
Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella al foc i tireu-hi les verdures. Sofregiu.
Quan el sofregit estigui a punt afegiu els cigrons escorreguts, el bacallà, una fulleta de llorer i una rajolí d'aigua.
Deixeu fer la xup-xup i ja està!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...