divendres 06 2012

Hamburgueses de pasta de full amb verdures


Aquesta hamburguesa va molt bé per fer un bon repàs a la nevera. Vindria a ser com una coca de recapte però amb barret.
Plat sense carn

Ingredients per a tres persones

1 làmina de pasta de full
6 espàrrecs verds (si voleu congelats)
1 tomàquet d'amanir mitjà
4 xampinyons grans
1 carbassó petit
1 pastanaga gran
4 olives per decorar
salsa de calçots
Oli verge d'oliva i sal
Formatge parmesà ratllat
1 ou (per si el voleu pintar)

Elaboració

Preescalfeu el forn a 220ºC
Talleu els xampinyons a làmines i fregiu amb oli d'oliva i un polsim de sal. Reserveu

Talleu a làmines fines el carbassó i la pastanaga. Escaldeu durant dos minuts amb aigua i sal i refredeu immediatament al treure-les del foc. Reserveu

Escaldeu també els espàrrecs amb aigua i sal i passeu-los per la paella amb l'oli dels xampinyons . Reserveu

Talleu la pasta de full en tres rodones grans. Punxeu-les amb una forquilla i retoqueu una mica els costats (tal com indica la fotografia). Ara abans d'enfornar és quan si voleu les podeu pintar amb ou batut. Enforneu-les durant 10-12 minuts .

Quan estiguin cuites deixeu-les refredar abans de partir-les per la meitat.

Talleu i saleu el tomàquet d'amanir en tres talls gruixuts i feu-hi un tomba i tomba a la paella calenta amb unes gotes d'oli d'oliva.

Talleu les hamburgueses amb un ganivet de serra perquè són molt delicades i es poden trencar fàcilment. Un cop partides farciu-les al vostre gust amb els ingredients que teniu preparats. Tireu per a sobre els ingredients una mica de formatge ratllat. Tapeu amb l'altra part de pasta de full i també tireu un polsim de formatge pel damunt i gratineu. Alerta, no val a badar en aquest punt! El formatge es fon al moment. No es cremi!

La salsa de calçots li podeu barrejar amb els ingredients o acompanyant el plat perquè cadascú s'hi posi la quantitat que li agradi.


Aquestes hamburgueses combinen de meravella amb una bona amanida d'escarola, tomàquet i olives.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...