D'un calamar molt
gran n'he tret dues elaboracions diferents, per un costat unes precioses
rodanxes per fer a la romana i per l'altre, de les aletes i les potes n'he fet unes mandonguilles.
Ingredients
Potes i aletes de
calamar
1 tall de rap
1 ou
pa ratllat casolà
(trinxat una mica més gran del que venen)
1 ceba gran
1 tomàquet natural
madur
1/4 de porro o
ceba tendra
Oli d'oliva verge
1 all
Julivert per fer la
picada
Farina de blat
sal i pebre
Elaboració
Poseu oli d'oliva
en una paella i sofregiu la ceba tallada a làmines. Reserveu-ne la meitat
En aquest oli i
la meitat de la ceba sobregiu el tomàquet natural ratllat. Reserveu
Trinxeu amb la
batedora els menuts de calamar i el rap. Aboqueu en un bol i afegiu un ou, la
meitat de la ceba que havíeu reservat, pa ratllat, sal i pebre al vostre gust.
Prepareu un plat
amb farina.
Aneu fent boles
amb la mà i aplaneu-les una mica tot passant-les per la farina tot espolsant-le
Poseu unes bones
cullerades oli d'oliva verge en una paella al foc i quan l'oli estigui calent
fregiu les mandonguilles.
Deixeu-les escórrer
sobre paper absorbent i després aneu col·locant-les a la pella amb el sofregit
que havíeu reservat. Afegiu aigua fins a cobrir (si teniu brou de peix millor).
Deixeu fer la xup xup i rectifiqueu de sal i pebre si us cal. Al moment de
retirar afegiu una picada d'all i julivert.