Si bé al mercat
hi ha un munt de marques que ofereixen begudes vegetals, em costa trobar-ne al
punt de dolçor o no, que a mi m'agrada.
Així que ahir vaig decidir preparar-me-la.
Per provar només
n'he preparat 1/2 litre (dos gots complerts), però veien el resultat en continuaré
fent. He seguit més o menys les instruccions i la meva experiència a seguir les
pautes de fer orxata de xufa.
Ingredients
100g d'ametlles
Marcona pelades i remullades des de la nit abans (6-8h)
1/2 litre d'aigua
ben freda
2 culleretes de
sucre o al vostre punt de dolçor.
Elaboració
Poseu les
ametlles al bol del robot junt amb dues culleradetes de sucre. Programeu 2 minuts a velocitat 5 a 10. Quan ja la tingueu triturada,
afegiu mig litre d'aigua ben freda, programeu 30 segons velocitat 5.
El suc obtingut
s'ha de colar amb un colador de malla molt fina, millor de gasa o com en el meu
cas, el de roba que es fa servir per colar cafè.
Guardeu a la nevera si no consumiu al moment i remeneu abans de fer-ho.
La pasta que
queda al colador, reserveu-la perquè a la propera recepta us donaré una de les
moltes idees de que fer-ne.