diumenge 15 2017

Guisat de patates amb carn magra


Feia molt de temps que portava al cap fer un guisat com aquest amb el robot de cuina Thermomix.
M'he ajustat bastant a la recepta original però sempre m'agrada donar-hi el meu toc personal sobretot amb els ingredients. 
El resultat excel·lent tot i que les patates que tenia són de les que es couen molt ràpidament. i potser podia haver baixat uns minuts de cocció.

Ingredients
1 ceba petita tallada
1/2 porro
1 pastanaga grossa
300g de carn magra de porc tallada a daus
70g d'oli d'oliva verge
300g d'aigua
2 patates grosses
1 cullereta de sal
1 pessic de nou moscada en pols
1 pessic de pebre negre o vermell (segons preferències)

Elaboració
Renteu i talleu a trossos grans la pastanaga, el porro i la ceba i col·loqueu al bol del robot junt amb l'oli d'oliva. Programeu 4 segons a velocitat 5. Ara programeu 10 minuts a 120ºC, gir a l'esquerra i velocitat 1.
Afegiu els talls de carn magra 4 minuts a 105ºC, gir a l'esquerra i velocitat 1.
Afegiu 100g d'aigua i programeu 10 minuts a 105ºC, gir a l'esquerra i velocitat 1.
Poseu-hi les patates esqueixades a daus grossos i programeu 3 minuts, 100ºC, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
Cobriu amb els 200g d'aigua, sal, pebre, nou moscada i programeu 20 minuts, 100ºC, gir a l'esquerra i velocitat cullera, però aquest cop sense el tap i posant a sobre el cistell reixat perquè pugui sortir millor el vapor  (tal com veureu a la fotografia).



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...