3 ous
1 sobre de llevat
100 grams de farina
100 grams de sucre
50 grams de mantega
1 llimona
(Tingueu a punt un drap de cuina de cotó net i prepareu el forn a temperatura de
180 ºC)
Prepareu una safata que pugui anar al forn; unteu-la amb una mica de mantega
i folreu-la amb paper Carsson.
Tamiseu la farina i barregeu-hi el llevat.
Ratlleu una mica de pell de llimona.
Decanteu les clares i els rovells d’ou. En un bol gran, bateu les clares a punt de neu
i aneu afegint la resta d’ingredients en aquest ordre i sempre sense deixar de remenar: primer, els rovells d’ou; després, el sucre i la farina a poc a poc.
Escalfeu a foc molt lent o al bany Maria la mantega fins a fondre-la; heu d’evitar que bulli. Quan la tingueu fosa, aneu-la incorporant a la massa lentament, sense deixar de remenar.
Un cop tot barrejat, esteneu-ho sobre la safata i introduïu-ho al forn.
Ja que la massa és tan prima, haureu de vigilar-lo perquè es cou en poc temps. Veureu si és cuit pel color que agafa el voltant de la massa, o podeu punxar la par del mig amb una forquilla (ja sabeu, si la forquilla surt sense restes, és que ja és cuit).
Seguidament, traieu-lo del foc i aboqueu-lo sobre del drap de cuina, retireu el paper i enrotlleu la massa encara calenta amb el drap de cuina. S’ha de deixar refredar enrotllat sobre el marbre de la cuina.
Mentrestant, aprofitareu per preparar el farcit que pot ser de crema, de trufa, de nata...
Quan ja estigui fred, desenrotlleu-lo del drap a poc a poc a fi que no se us trenqui i ompliu-lo amb el que hagueu decidit.
180 ºC)
Prepareu una safata que pugui anar al forn; unteu-la amb una mica de mantega
i folreu-la amb paper Carsson.
Tamiseu la farina i barregeu-hi el llevat.
Ratlleu una mica de pell de llimona.
Decanteu les clares i els rovells d’ou. En un bol gran, bateu les clares a punt de neu
i aneu afegint la resta d’ingredients en aquest ordre i sempre sense deixar de remenar: primer, els rovells d’ou; després, el sucre i la farina a poc a poc.
Escalfeu a foc molt lent o al bany Maria la mantega fins a fondre-la; heu d’evitar que bulli. Quan la tingueu fosa, aneu-la incorporant a la massa lentament, sense deixar de remenar.
Un cop tot barrejat, esteneu-ho sobre la safata i introduïu-ho al forn.
Ja que la massa és tan prima, haureu de vigilar-lo perquè es cou en poc temps. Veureu si és cuit pel color que agafa el voltant de la massa, o podeu punxar la par del mig amb una forquilla (ja sabeu, si la forquilla surt sense restes, és que ja és cuit).
Seguidament, traieu-lo del foc i aboqueu-lo sobre del drap de cuina, retireu el paper i enrotlleu la massa encara calenta amb el drap de cuina. S’ha de deixar refredar enrotllat sobre el marbre de la cuina.
Mentrestant, aprofitareu per preparar el farcit que pot ser de crema, de trufa, de nata...
Quan ja estigui fred, desenrotlleu-lo del drap a poc a poc a fi que no se us trenqui i ompliu-lo amb el que hagueu decidit.