Ingredients dels canelons de carn per a quatre persones, aproximadament
1/2 pollastre de pagès
2 fetges de pollastre
1 botifarra crua
2 ous durs
100 g de carn picada de vedella
1 ceba petita
1 pastanaga
1 fulla de llorer
1 cabeça d’alls
Oli d’oliva
Sal a gust
En una cassola, feu un rostit amb tots els ingredients, a foc lent i procurant que no s’enganxi.
Un cop fred, passeu a trinxar-ho per fer-ne una massa; si en acabar veieu que queda molt seca, hi afegiu una mica de llet per amorosir-la.
En una olla a part, hi bulliu la pasta de canelons, si no l’hem comprada de les que ja venen precuites. En cas que s’escullin els de bullir, cal que quan estiguin al dente els tragueu ràpidament de l’aigua calenta i els submergiu-los en aigua freda per parar el procés de cocció.
Un cop tot preparat, enrotllareu massa i canelons.
Ingredients dels canelons vegetals per a quatre persones, aproximadament
2 manats d’espinacs
200 g de pinyons
100 g de daus petits de pernil salat
Oli d’oliva
Bulliu els espinacs i escorre’ls molt bé durant una estona en un colador xinès.
Passeu per la paella els pinyons i els daus de pernil i afegir-hi els espinacs.
Enrotlleu també aquesta massa amb la mateixa pasta de canelons.
Un cop tingueu les dues classes de canelons, els intercaleu a la safata que tindreu a punt per poder-los gratinar al forn. Alterneu un de carn i un de verdures, i així fins a omplir la safata.
En una paella antiadherent, prepareu una salsa beixamel amb oli d’oliva, llet, farina de blat i sal que, un cop cuita, escampeu pel damunt dels canelons. La consistència dependrà del gust de cadascú. La part final consistirà en escampar-hi pel damunt formatge ratllat i introduir-ho al forn per gratinar.
Un cop estiguin gratinats, els presenteu en forma de petits tastets; és a dir, de cada caneló en feu tres trossos i els serviu variats —carn i verdures— en aquestes culleretes de disseny individual que ara estan de moda.
1/2 pollastre de pagès
2 fetges de pollastre
1 botifarra crua
2 ous durs
100 g de carn picada de vedella
1 ceba petita
1 pastanaga
1 fulla de llorer
1 cabeça d’alls
Oli d’oliva
Sal a gust
En una cassola, feu un rostit amb tots els ingredients, a foc lent i procurant que no s’enganxi.
Un cop fred, passeu a trinxar-ho per fer-ne una massa; si en acabar veieu que queda molt seca, hi afegiu una mica de llet per amorosir-la.
En una olla a part, hi bulliu la pasta de canelons, si no l’hem comprada de les que ja venen precuites. En cas que s’escullin els de bullir, cal que quan estiguin al dente els tragueu ràpidament de l’aigua calenta i els submergiu-los en aigua freda per parar el procés de cocció.
Un cop tot preparat, enrotllareu massa i canelons.
Ingredients dels canelons vegetals per a quatre persones, aproximadament
2 manats d’espinacs
200 g de pinyons
100 g de daus petits de pernil salat
Oli d’oliva
Bulliu els espinacs i escorre’ls molt bé durant una estona en un colador xinès.
Passeu per la paella els pinyons i els daus de pernil i afegir-hi els espinacs.
Enrotlleu també aquesta massa amb la mateixa pasta de canelons.
Un cop tingueu les dues classes de canelons, els intercaleu a la safata que tindreu a punt per poder-los gratinar al forn. Alterneu un de carn i un de verdures, i així fins a omplir la safata.
En una paella antiadherent, prepareu una salsa beixamel amb oli d’oliva, llet, farina de blat i sal que, un cop cuita, escampeu pel damunt dels canelons. La consistència dependrà del gust de cadascú. La part final consistirà en escampar-hi pel damunt formatge ratllat i introduir-ho al forn per gratinar.
Un cop estiguin gratinats, els presenteu en forma de petits tastets; és a dir, de cada caneló en feu tres trossos i els serviu variats —carn i verdures— en aquestes culleretes de disseny individual que ara estan de moda.