Vaig fent elaboracions amb les diferents
farines, avui li ha tocat a la d'arròs ecològica.
Ingredients
200g de farina d'arròs ecològica
200g de farina de blat de moro
240g de mantega pomada
120g de sucre llustre morè
1 ou
2 cullerades de llet
1 punta de culleradeta de vainilla
Elaboració
Preescalfeu el
forn a 180ºC
Feu sucre
llustre amb el sucre morè. Ho podeu fer amb un robot o amb un molinet de cafè.
Feu un volcà
amb les dues farines i al mig el sucre, la mantega pomada i la culleradeta de
vainilla. Tot ben barrejat i un cop ben barrejat afegiu l'ou i 2 cullerades de
llet, a cada volta de volcà que deu amb la mà, aneu incorporant la farina dels
voltants a poc a poc. Treballeu amb les mans i com ja és normal amb aquest tipus
de pastes no amasseu gaire.
Feu una bola i
dividiu-la en quatre boles més i cada una d'elles esteneu-la entre dos papers
de forn amb el corró. Talleu amb tallants de formes i abans d'enfornar
pinteu-les amb ou batut.
Enforneu sobre
paper forn o Silpat apte pel forn de
7 a 10 minuts (vigilant com sempre el forn). Sabreu que estan cuites quan veieu
que les bores agafen color i si n’aixequeu una veureu el sota color torradet.