dijous 21 2013

Magdalenes d'espelta




Avui presento una nova elaboració de les meves estimades magdalenes. Estan fetes amb farina d'espelta, oli d'oliva verge, sucre morè i llet de civada.

Ingredients per a 12 magdalenes (mida estàndard)
1 ou i mig
4 i mitja cullerades rases de sucre morè
2 cullerades i mitja de llet de civada
6 cullerades d'oli d'oliva
7 cullerades rases de farina d'espelta
1 culleradeta i mitja d'impulsor
Pell de mitja llimona
1 polsim de sal opcional
Motlles de paper

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
1. Feu sucre llustre durant 20 segons velocitat 5-10.
2. Peleu sense part blanca mitja llimona i afegiu al sucre. Trinxeu durant 20 segons velocitat 5-10.
3. Afegiu l'ou i programeu 2 minuts a 37º i velocitat 5.
4. Afegiu la llet de civada i l'oli. Programeu durant 10 segons i velocitat 5.
5. Barregeu la farina i l'impulsor i l'incorporeu al bol amb els altres ingredients durant 10 segons a velocitat 3.
6. Acabeu de barrejar la farina amb una espàtula i amb moviments suaus de dalt a baix perquè no se abaixi.
7. Poseu una mida aproximada de dues cullerades soperes a cada motllo de magdalenes. Recordeu omplir fins als tres quarts de la seva capacitat.
8. Poseu-les durant mitja hora a la nevera
9. Enforneu a 180ºC durant 15-20 minuts depenent del vostre forn. Com sempre feu la prova de l'escuradents.
 
Si ho feu a la manera tradicional seguiu les mateixes instruccions només us cal remenar-ho a mà. Podeu fer sucre llustre amb el molinet de cafè i podeu ratllar la pell de llimona amb el ratllador.


L'elaboració ha estat feta amb aliments ecològics




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...