Ingredients per a 12 magdalenes
200g de carbassa bullida i escorreguda
3 cullerades de xarop
d'atzavara
100g de farina d'ametlla
50g de farina de blat
2 ous
1 sobre d'impulsor
1 pessic de sal
1 polsim de canyella en pols
Motlles de magdalenes
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Peleu i traieu les llavors de la carbassa. Bulliu
amb aigua, deixeu refredar i reserveu
Separeu les gemes i les clares dels ous.
Aixafeu amb un forquilla la carbassa fins a fer-ne una pasta.
Aixafeu amb un forquilla la carbassa fins a fer-ne una pasta.
Remeneu els rovells d'ou i les dues cullerades
de xarop
En un bol barregeu la farina d’ametlla , la farina de blat, la carbassa triturada, els revells d’ou amb el xarop i remeneu.
En un bol barregeu la farina d’ametlla , la farina de blat, la carbassa triturada, els revells d’ou amb el xarop i remeneu.
Poseu el pessic de sal a les clares i munteu-les a punt de
neu.
Afegiu una mica de
clares a la mescla. Quan ho tingueu barrejat incorporeu
a poc a poc i amb suavitat les clares muntades.
Amb l'ajuda d'una cullera ompliu els motlles
de les magdalenes fins als 3/4 (2 cullerades per motlle).
Deixeu-los reposar durant mitja hora a la nevera.
Poseu al forn durant uns 20 minuts però, com ja sabeu vigileu el vostre forn i feu la prova de
l'escuradents.
Quan les torni a fer hi afegiré una mica de fruita seca. Crec que li anirà molt bé.
Quan les torni a fer hi afegiré una mica de fruita seca. Crec que li anirà molt bé.
*Aquesta
elaboració ha estat feta amb productes ecològics