Ingredients
6 talls de rap congelats o frescos
1 pebrot vermell gran
300g de carbassó
2 pebrots verds
1/2kg de tomàquet triturat natural o de pot
200g de ceba
4 patates (les meves tipus monalisa)
100g d'oli d'oliva
Sal i pebre negre
Elaboració
1. Peleu i talleu la ceba en trossos grans,
partiu també els pebrots i poseu-los al got del robot junt amb 100g d'oli d'oliva.
Programeu 4 segons a velocitat 4 (si mireu pel broc de la tapa, podeu triar la
mida del tall), en el meu cas no tenia cap importància perquè tenia previst
fer-ne una fina salsa. Afegiu el tomàquet i reserveu en el mateix bol.
2. Partiu a tiretes fines els carbassons i peleu la
patata i talleu-la a rodanxes no gaire gruixudes. Disposeu a la part més fonda de la Varoma
de la Thermomix, les rodanxes de patates i el carbassó.
3. A sobre poseu la safata
petita amb els talls de peix (previament salpebrats) dins d'una bossa de plàstic que ja venen en alguns
supermercats expressa per a coure al forn o al vapor (en el meu cas he fet
servir un paper de forn humitejat a raig d'aixeta i escorregut).
4. Programeu a temperatura Varoma, velocitat 1 durant 25 minuts (en el meu cas i per ser el
primer cop que feia el peix amb paper de forn, l'he vigilat perquè no se'm
cogués més del que ens agrada a casa, si ho proveu amb paper us recomano que
feu el mateix)
5. Mentrestant s'abaixa una mica la
temperatura abans de triturar aquesta salsa podeu aprofitar per emplatar. Distribuïu
una capa de patates i verdures i al centre feu un lloc pel peix.
6. Trinxeu la salsa que teniu al bol del robot
durant 1 minut a velocitat 5-10.
Decoreu amb un rajolí d'oli d'oliva verge per a sobre i un polsim de sal Maldon. Serviu immediatament amb varies
cullerades de salsa a sobre del peix de cada plat.
(M'ha quedat salsa per demà preparar un
excel·lent plat de pasta!)