Quan és època de faves m'agrada molt fer-ne. Enguany he
pensat presentar-les en forma de tastets.
Ingredients
1kg de faves ecològiques
1/2 botifarra negra
1 tall de cansalada viada
Oli verge d'oliva perfumat amb llorer
1 gra d'all
Sal
Elaboració
Peleu i bulliu uns minuts les faves amb aigua
i sal. Escorreu i refredeu amb aigua freda abans de que separeu les més petites
per fer els tastets. Les altres les podeu congelar si no les voleu fer servir.
Poseu un rajolinet d'oli d'oliva en una paella
i enrossiu la cansalada. Reserveu
Afegiu una mica més d'oli a la mateixa paella
i poseu un grà d'all pelat i tallat a dauets petits, llavors, afegiu les faves
i doneu-hi unes quantes voltes. Reserveu
Talleu uns talls de botifarra negra i
poseu-los a sobre la paella calenta. Feu tomba i tomba.
Ja podeu muntar els tastets a sobre d'una
cullera o un platet petit. Primer una capa de faves, a sobre la cansalada
torrada i la botifarra. Poseu acompanyar amb un rajolí d'oli d'oliva verge per
a sobre i serviu calent.
Si voleu podeu veure les faves de l'any passat aquí