divendres 10 2013

Xocolata desfeta i torrades de pa de pagès



Si alguna cosa bona té preparar-se un mateix la festa d'aniversari és gaudir-la per triplicat o fins i tot més. Primer t'engresques amb la planificació: muntatge imaginari de l'escenari a dalt del mateix sostre del dormitori en una d'aquestes nits que no et deixa dormir l'emoció; llavors, la recerca dels elements decoratius: garlandes, targetes, llaminadures i postres. Anar a recollir els propis premis, les compres de triar i remenar, el passeig pel carrer del Portalet a la recerca de la tassa de GreenGate que m'enamora...

Preparació amb una amiga dels detalls per a cada plat. En aquest cas, unes galetes decorades amb fondant, dissenyades amb motius ben alegres, infantils i totalment espontanis que van anar acompanyats d'invents paisatgístics de sucre acolorit i sobretot de riures. Ai de mi! Poques galetes us puc ensenyar perquè després de retratar-les per tots costats, resulta que havia deixat la targeta de la màquina de retratar dins de l'ordinador. Imagineu-vos el desengany que he tingut avui quan en volia fer l'apunt!

Però no passa res, els anys s'ho valen i, de fet viure l'avui té això, que et permet gaudir sense esperar demà i si s'ha d'improvisar, s'improvisa, tal com he fet avui i tal com vaig haver de fer amb el menú d'aquest dia, que per motius que ara no venen al cas no detallaré, però que us asseguro que també va sortir bé. 

Arriba l'esperat dia i de bon matí ja comença el tràfec: embossar les galetes, parar la taula, guarnir el menjador... En fi, que us he de dir que no sabeu!

Prou rotllo i endavant!

Xocolata desfeta amb Thermomix

Ingredients per a 2 persones
100g de xocolata a la pedra
375g de llet ecològica
2 culleradetes plenes de sucre morè molt
1 polsim de sal
1 cullerada de farina de blat de moro (opcional però us recomano posar-li la meva ha quedat una mica clara pel meu gust)
Unes bones llesques de pa de pagès torrat

Elaboració
1. Partiu en bocins grans la rajola de xocolata i col·loqueu-los al bol del robot de cuina per trinxar-los. Programeu 30 segons a velocitat 5-10.
2. Afegiu els ingredients i programeu 8 minuts a 100º i celocitat 2.
3. Quan s'hagi parat programeu 20 segons a velocitat 4.

Serviu immediatament dins d'una preciosa tassa!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...