La confitura de cabell d'àngel
és fa amb carbassa Cucurbita
ficifolia o Carbassera de Cabell d'Àngel molt senzilla i amb un resultat espectacular al
meu gust. Sempre que demano alguna elaboració amb cabell d'àngel em resulta
molt enfarfegant la quantitat de sucre que porta i per tan la que he fet li he
reduït i penso que hi he ensopegat el punt de dolçor.
Ingredients
800g de carbassa
pelada i escorreguda
400g de sucre
1 pell de llimona
petita
1 branca de
canyella
Elaboració
Preescalfeu el
forn a 180ºC i introduïu la carbassa en una safata de forn. Programeu 1/2 hora
i gireu-la 1/2h més. Passat aquest temps traieu-la del foc i doneu-li un cop
sec per partir-la. La pelareu ràpidament perquè gairebé surt sola si ho feu en
calent. Traieu també les llavors.
Escorreu bé la
polpa abans de posar-la al bol de la Thermomix. Afegiu el sucre, la pell de
llimona i la canyella.
Programeu 100
durant 40 minuts i a velocitat cullera i gir a l'esquerra.
Un cop passat
aquest temps programeu a temperatura Varoma durant 15 minuts velocitat cullera
(sense gir a l'esquerra).
Tingueu en compte
la quantitat d'aigua que us hi pugui haver quedat després de bullida i
escorreguda podeu deixar la confitura més o menys espessa segons el vostre
gust.