Dos cops per
setmana és una bona opció per a menjar llegums i la d'avui conté hidrats de carbó
d'absorció lenta, proteïnes (sobretot si van associades amb arròs), rica en vitamines sobretot les del complex B a excepció de la B12, també és font de minerals com el potassi, calci, ferro entre d'altres.
Ingredients
250g de llenties
1/2 porro
1 ceba
1 carxofa
1 pastanaga
1 tomàquet madur
Oli d'oliva verge
Sal, pebre negre
Tires de pebrot
escalivat
1/2 fulla de
llorer (opcional)
Elaboració
Renteu i deixeu
una estona amb remull les llenties. Talleu les
verdures a daus o rodanxes, com preferiu.
Poseu un bon raig
d'oli d'oliva verge en una cassola i afegiu la ceba, el porro, la pastanaga i un
polsim de sal. Sofregiu una mica i incorporeu el tomàquet madur ratllat. Acabeu de sofregir.
Escorreu les
llenties i incorporeu a les verdures i la fulla de llorer. Afegiu 1 litre
d'aigua aproximadament (si al coure veieu que en falta en podeu afegir).
Salpebreu.
Coeu a foc viu
fins que arrenqui el bull i després baixeu a foc moderat durant uns tres quarts
d'hora.
Podeu anar provant perquè dependrà de la classe de llenties.
Les tires de
pebrot escalivat i l'ou dur tallat pel mig l'incorporeu al final de la cocció.
Com altres llegums les llenties són ideals per als menjar de "carmanyola" per endur a la feina i a més si en feu una bona quantitat les podeu congelar i en tindreu per varies setmanes.