dijous 28 2013

Coca de ceba morada amb farina d'espelta




Aquesta coca feia molt temps que la portava al cap, en concret, des de que vaig veure la sopa de ceba morada que ens va preparar la Marina de tapa't de tapes.

Ingredients

Per preparar la ceba
1 ceba morada ben grossa
1 bon raig d'oli verge d'oliva
1 rajolí de vinagre de poma
sal i pebre negre
Per preparar la coca
400g de farina d'espelta
200g d'aigua mineral
1 sobre de llevat de pa deshidratat
50g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal marina
Pel farciment i l'acabat
Tires de pebrot vermell escalivat o confitat de pot
Olives negres
Formatge ratllat

Elaboració de la ceba
Talleu a rodanxes fines la ceba
Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i fregiu la ceba a poc a poc. Quan veieu que comença a estar cuita hi afegiu el rajolí de vinagre i la sal i continueu coent.

Elaboració de la massa de pa
Preeescalfeu el forn a 225ºC
1. Poseu l'aigua i l'oli al got del robot thermomix. Programeu 30 segons, 37º i velocitat 1
2. Afegiu el llevat deshidratat a la farina i també la sal. Programeu 1 minut amb got tancat i velocitat espiga.
3. Traieu la massa. Feu una bola i col·loqueu-la en un bol tapat amb film (perquè llevi sense que li toqui l'aire). Deixeu-la mitjà hora o una mica més fins que veieu que ha doblat el seu volum.
4. Poseu paper de forn o silpat en una safata i esteneu la massa amb la mà o amb l'ajuda d'un corró.
5. Farciu-la amb la ceba, el pebrot i les olives.
Com veureu  he fet una coca gran, la meitat amb formatge i la meitat sense, però si vosaltres voleu podeu fer-ne dues de mitjanes.

*Els ingredients d'aquesta elaboració són ecològics

Per fer-la a mà. seguiu els mateixos passos.

Espero que us agradi!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...