Aquest plat l'inclouré a l'apartat de cuina de
carmanyola perquè és una opció genial per emportar.
Us deixo un
enllaç que parla de les propietats nutricionals de la carn de conill.
Ingredients
per a dues persones
1 llom de conill desossat
1 tros de pebrot vermell
1 pastanaga mitjana
1 tros de porro
1/2 de ceba mitjana
1 got de brou de pollastre
Uns brots de bròquil (els
meus els tenia congelats)
Oli d'oliva verge
Sal, pebre
1 rajoli de vinagre de poma
Elaboració
Preescalfeu el forn a 200ºC
Salpebreu el
llom de conill
Talleu a daus petits les verdures i tireu-hi
un polsim de sal.
Poseu un raig d'oli d'oliva en una paella i
tireu-hi les verdures. Deixeu-les enrossir una mica (de fet ja es couran al
forn). Reserveu un parell de cullerades d'aquestes verdures.
Tireu un
raig de llet i una culleradeta de farina a la paella on us hi ha quedat les verdures,
per tal de fer una beixamel suau.
Farciu els lloms de conill amb la
beixamel de verdures i tanqueu amb un escuradents.
Aboqueu el got de brou i el rajolí de vinagre en una safata petita de
forn i poseu-hi les verdures reservades
i a sobre d'elles, els farcells de
conill.
Enforneu. De tant en tant tireu-hi una mica de
brou per a sobre.
Quan el tingueu cuit retireu el conill i
passeu pel "turmix" la salsa de la safata. Si us ha quedat clara la
podeu espessir amb una mica de farina. Serviu amb aquesta salsa per a sobre.
Plat elaborat amb aliments ecològics, tret del conill.