Tinc una
boníssima ametlla Marcona de la que vaig fer servir aquestes festes i durant
aquests dies estic preparant-t'hi tota mena de delícies.
L'ametlla és un aliment
saludable que el tenim molt a l'abast, conté proteïnes, alt contingut en fibra, calci i és rica en vitamina E... Ja fa un temps
que l'incloc més a la cuina de casa.
També sabeu que
tot i seguir els passos de les instruccions del robot m'agrada fer-hi algun
canvi, com avui, que hi he posat ametlles crues en comptes de torrades i he
canviat el ketxup per tomàquet natural i el sucre cremat per sucre normal.
Ingredients
2 cuixes de
pollastre desossades
1 grapat
d'ametlles
1 tomàquet mitjà
Oli d'oliva verge
Sal i pebre negre
al vostre gust
1 culleradeta de
farina de blat de moro
1 culleradeta de
sucre morè o blanc si el preferiu
30g salsa soja
2-3 gotes de
Tabasco
Elaboració
Poseu l'oli al
bol de la Thermomix i programeu 6
minuts, 120ºC i velocitat 1 (a fi de que s'escalfi).
Peleu i ratlleu el
tomàquet.
Talleu a tires les cuixes de pollastre i salpebreu.
Afegiu al bol amb l'oli i el tomàquet. Sofregiu programant 8 minuts, 120ºC, GIR a
l'esquerra i velocitat cullera.
Afegiu les
ametlles, la culleradeta de farina de blat de moro, la culleradeta de sucre i
les salses si les hi voleu. En el meu cas com veureu he prescindit d'elles.
Remeneu bé amb l'espàtula i programeu 4 minuts, 120ºC, GIR a l'esquerra, velocitat
cullera.
Ho hem servit el
plat acompanyat de bledes bullides. Boníssim!