dilluns 24 2011

Gnocchi de patata amb xampinyons i formatges

Per fi!
Aquí la meva versió de la classe de dimecres passat. No havia fet mai aquesta pasta, però he de dir que ha estat un plaer fer-la perquè  els gnocchi són senzills i agraïts de fer.
Ni de lluny s’assemblen als que ens va fer a classe el chef Vincenzo però estan boníssims i el que més m’ha agradat es haver-me’n sortit al menys amb un aprovat.

Ingredients per a dues persones

250g de patata bullida freda
125g de farina
20g d’ou batut
Un polsim de nou moscada, pebre i sal
Oli d’oliva
Tres formatges: provolone, gorgonzola i parmesà


Preparació

Passeu la patata pel passapurés (si no en teniu aixafeu amb una amb forquilla), seguidament afegiu la farina. Us semblarà que no us lliga però, seguiu fent. Quan ja ho tingueu una mica lligat podeu continuar treballant-la a sobre del marbre prèviament enfarinat. Llavors, feu un pilonet amb un forat al mig i aboqueu a poc a poc l’ou,  per tal que us que unit a la massa.
Quan tingueu la massa al punt, la deixeu reposar una mica i mentrestant talleu i fregiu amb oli d’oliva i sal els xampinyons.


Torneu a agafar la massa i calculeu en quantes parts el voleu repartir. I, estireu la massa de cada part fent una botifarra sobre el marbre enfarinat. Si us queda molt llarga podeu partir-la per poder estirar-la millor. Llavors, només us queda tallar-la al vostre gust fent un tall de costat.

Bulliu els Gnocchi amb aigua, sal i un rajolí d’oli. Quan la pasta sura representa que esta cuit. Els podeu anar retirant amb una escumadora i els barregeu amb el gorgonzola.

Els col·loqueu en una safata de forn a sobre dels xampinyons. Cobriu amb la barreja de formatges abans de gratinar al forn i llestos!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...