Ahir vaig preparar aquesta coca amb farina
d'espelta i oli d'oliva, ho dic perquè normalment la solc fer també amb
mantega. Tampoc porta llevat.
Com veureu és una massa compacta però de molt bon gust i al ser prima és cruixent (és molt semblant a la pasta flora).
Com veureu és una massa compacta però de molt bon gust i al ser prima és cruixent (és molt semblant a la pasta flora).
La coca l'he preparat amb el robot de cuina
però si voleu podeu fer-ho a mà
És una coca ideal per escurar la nevera! Un bon aprofitament.
Ingredients
100g d'oli d'oliva verge
300g de farina d'espelta ecològica
100g d'aigua mineral
2 culleradetes de llet de vaca o d'ametlles ecològica (si us cal)
1 pessic de sal marina
Un grapat d'olives negres ecològiques
Verdures que tingueu a la nevera (al vostre gust)
Elaboració
1. Preescalfeu el forn a 200ºC
2. Talleu les verdures que vulgueu a trossets
petits (pebrot vermell, ceba, porro, bròquil, pèsols...)
3. Poseu al got del robot thermomix l'oli i
l'aigua i programeu durant 35 segons a 37º i velocitat 2
4. Incorporeu la farina i la sal. Barregeu
durant 20 segons a velocitat 6
5. Retireu la massa del got, amasseu i afineu
una mica. En aquest punt i depenent de la consistència que hi veieu afegiu una
o dues cullerades de llet.
6. Estireu la massa amb un corró i dins de dos papers
de forn. Si us costa la deixeu reposar una mica i torneu a provar.
7. Esteneu-la sobre una
safata de forn.
8. Col·loqueu les verdures i les olives a sobre la massa i
pinteu-les amb oli d'oliva i julivert picat
9. Enforneu fins que la veieu cuita (els
costats es veuen torradets) de vint minuts a mitja hora aproximadament l'he deixat jo perquè m'agrada torrada, vosaltres deixeu al vostre gust i ja sabeu depenent del vostre forn.