Ahir al taller de cuina
que ens va fer l'experta amb cuina Thermomix Maribel Aranda varem veure com es prepara una deliciosa ceba
caramel·litzada.
En Narcís va preparar ell mateix el caramel
líquid, així ens vam estalviar comprar-ne
una ampolla que llavors ronda i ronda per a la cuina. En va preparar una mica més
del que necessitàvem per poder fer-lo servir per altres elaboracions.
Em va agradar tant la ceba,
que com podeu veure avui m'he decidit a provar de fer-la per acompanyar verdures al vapor.
Ingredients
per a la ceba caramel·litzada
700g de cebes
70g de mantega
30g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal
30g de sucre caramel·litzat
Un pessic de pebre negre
Elaboració:
1. Netegeu i talleu en quatre trossos cada
ceba
2. Poseu-la al bol del robot i talleu durant 3
segons a velocitat 4
3. Incorporeu la mantega i l'oli i programeu
30 minuts a temperatura Varoma, gir a l'esquerre i velocitat cullera (ho he
mirat un parell de vegades per veure que no s'acabés el suc).
4. Afegiu ara la sal, el sucre caramel·litzat
i el pebre. Programeu 3 minuts a 100º i velocitat 1