diumenge 21 2013

Ceba caramel·litzada




Ahir al taller de cuina que ens va fer l'experta amb cuina Thermomix Maribel Aranda varem veure com es prepara una deliciosa ceba caramel·litzada.
En Narcís va preparar ell mateix el caramel líquid,  així ens vam estalviar comprar-ne una ampolla que llavors ronda i ronda per a la cuina. En va preparar una mica més del que necessitàvem per poder fer-lo servir per altres elaboracions.
Em va agradar tant la ceba, que com podeu veure avui m'he decidit a provar de fer-la  per acompanyar verdures al vapor.

Ingredients per a la ceba caramel·litzada
700g de cebes
70g de mantega
30g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal
30g de sucre caramel·litzat
Un pessic de pebre negre

Elaboració:
1. Netegeu i talleu en quatre trossos cada ceba
2. Poseu-la al bol del robot i talleu durant 3 segons a velocitat 4
3. Incorporeu la mantega i l'oli i programeu 30 minuts a temperatura Varoma, gir a l'esquerre i velocitat cullera (ho he mirat un parell de vegades per veure que no s'acabés el suc).
4. Afegiu ara la sal, el sucre caramel·litzat i el pebre. Programeu 3 minuts a 100º i velocitat 1



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...