L'altre dia vaig veure a un cuiner fer un plat
amb orella de porc i em va agradar la idea. Avui, n'he fet amb espirals colors.
Us deixo la meva adaptació amb la Thermomix
perquè veieu que no cal ser estrictes amb les receptes del llibre que porta la
màquina. Un cop la coneixes pots cuinar-hi de forma molt senzilla les
teves pròpies receptes.
Sé que
alguns de vosaltres pensareu que últimament cuino molt amb el robot. No us puc
portar la contraria. Així és i per a dues raons: una, perquè després dels dos
meus accidents m'ha permès seguir cuinant sense cansar-me o haver-me d'estar gaire estona dreta i dues, perquè me n'he
enamorat. Ah! En Narcís ja ho sap, de fet, ell també
comparteix amb mi aquesta nova experiència. Ara com veieu a casa ja som un de
més.
Els que
no el tingueu, no deixeu de llegir les receptes perquè totes, totes, es poden
fer tant a mà però més pendents i remenant més.
Ingredients
250g de pasta d'espirals
1 orella bullida de porc
1 porro mitjà
1/2 pebrot vermell o verd
1 tomàquet madur mitjà
1 cullerada de sal
1 polsim de pebre vermell picant
1 polsim de all i julivert sec
50g d'oli d'oliva
800g d'aigua aproximadament
Elaboració
de la pasta
1. Preescalfeu el forn a 190º
2. Poseu al bol del robot de cuina Thermomix
el porro en dos, el tomàquet pelat i el mig pebrot vermell i l'oli. Trinxeu
durant 4 segons a velocitat 5.
3. Programeu 10 minuts, temperatura Varoma i
velocitat 1.
4. Acobleu les papallones a les ganivetes.
Afegiu els 800g d'aigua, la culleradeta de sal i programeu 7 minuts temperatura
Varoma i velocitat 1 (perquè amb aquest temps s'escalfarà l'aigua a 100º)
5. Ara torneu a programar-la amb el temps que
indica el fabricant de la pasta, temperatura Varoma, gir a l'esquerre i velocitat 1.
Abans de treure'ls del bol, proveu-los per
veure si estan al punt de cocció que a vosaltres us agrada.
Elaboració
de l'orella al forn
És tan senzill com que partiu a bocins
l'orella bullida, els estenegueu a sobre la safata del forn i els deixeu enrossir
una mica durant 12 minuts a forn 190ºC.
Serviu el plat acompanyat amb una mica de julivert i all
trinxat sec, pebre vermell picant i amb els talls d'orella per a sobre.