dissabte 27 2013

Espirals de colors amb orella




L'altre dia vaig veure a un cuiner fer un plat amb orella de porc i em va agradar la idea. Avui, n'he fet amb espirals colors.
Us deixo la meva adaptació amb la Thermomix perquè veieu que no cal ser estrictes amb les receptes del llibre que porta la màquina. Un cop la coneixes pots cuinar-hi de forma molt senzilla les teves pròpies receptes.

Sé que alguns de vosaltres pensareu que últimament cuino molt amb el robot. No us puc portar la contraria. Així és i per a dues raons: una, perquè després dels dos meus accidents m'ha permès seguir cuinant sense cansar-me o haver-me d'estar gaire estona dreta i dues, perquè me n'he enamorat. Ah! En Narcís ja ho sap, de fet, ell també comparteix amb mi aquesta nova experiència. Ara com veieu a casa ja som un de més.


Els que no el tingueu, no deixeu de llegir les receptes perquè totes, totes, es poden fer tant a mà però més pendents i remenant més.

Ingredients
250g de pasta d'espirals
1 orella bullida de porc
1 porro mitjà
1/2 pebrot vermell o verd
1 tomàquet madur mitjà
1 cullerada de sal
1 polsim de pebre vermell picant
1 polsim de all i julivert sec
50g d'oli d'oliva
800g d'aigua aproximadament

Elaboració de la pasta
1. Preescalfeu el forn a 190º
2. Poseu al bol del robot de cuina Thermomix el porro en dos, el tomàquet pelat i el mig pebrot vermell i l'oli. Trinxeu durant 4 segons a velocitat 5.
3. Programeu 10 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.
4. Acobleu les papallones a les ganivetes. Afegiu els 800g d'aigua, la culleradeta de sal i programeu 7 minuts temperatura Varoma i velocitat 1 (perquè amb aquest temps s'escalfarà l'aigua a 100º)
5. Ara torneu a programar-la amb el temps que indica el fabricant de la pasta, temperatura Varoma, gir a l'esquerre i velocitat 1.
Abans de treure'ls del bol, proveu-los per veure si estan al punt de cocció que a vosaltres us agrada.

Elaboració de l'orella al forn
És tan senzill com que partiu a bocins l'orella bullida, els estenegueu a sobre la safata del forn i els deixeu enrossir una mica durant 12 minuts a forn 190ºC.

Serviu el plat acompanyat amb una mica de julivert i all trinxat sec, pebre vermell picant i amb els talls d'orella per a sobre.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...