Més Tiramisú!!!!
He tornat a fer tiramisú però aquest cop amb la fórmula
tradicional amb ou.
Ingredients
per a 6 persones
300g de cafè o malta ben carregat
100g rom (opcional)
500g de formatge Mascarpone
6 rovells d'ou
3 clares d'ou
200g de nata líquida i freda
1 culleradeta d'extracte de vainilla
200g de sucre
1 cullerada de sucre (que servirà per muntar
les clares)
1 pessic de sal
25 melindros
Cacau pur per empolvorar i decorar.
Recordeu que heu de deixar refredar el cafè o
la malta si el feu amb cafetera. Si feu servir soluble no us cal preocupar-vos.
Elaboració
1. Poseu la papallona encaixada a les ganivetes del got
del robot de cuina thermomix i incorporeu el formatge i la nata líquida.
Programeu sense temps a velocitat 3,5 (vigileu fins que us quedi muntat).
Poseu-lo en un recipient i reserveu a la nevera.
2. Esbandiu el got amb aigua sola a sota l'aixeta (si voleu podeu fer-ho posant
aigua al bol del robot, posició de got tancat i un cop de turbo).
3. Torneu a posar la papallona a les
ganivetes, afegiu els rovells d'ou,
el sucre i la vainilla. Programeu 6 minuts a 80º i velocitat 3,5. Poseu en un
altre recipient i reserveu fins que estigui ben fred (jo l'he posat a la
nevera)
4. Renteu i eixugueu molt bé el bol i la
papallona i deixeu-lo a punt per incorporar-hi les clares i la cullerada de
sucre amb el polsim de sal. Programeu 3 minuts a 50º i velocitat 3,5.
5. Barregeu a poc a poc i amb moviments de
baix a dalt la crema de mascarpone i nata que heu fet amb els rovells muntats i
per últim incorporeu les clares també muntades.
6. Suqueu uns quants melindros al cafè i
col·loqueu-los en una safata no gaire fonda. A sobre aquesta capa escampeu part de la
crema i a sobre una altra capa de melindros i acabeu amb una de crema.
7. Empolvoreu amb cacau només al moment de
servir.
Queda més gustós si el feu un dia per l'altre
i sobretot l'heu de guardar a la nevera.
Per fer-ho sense robot, seguiu els mateixos passos pero muntant a mà.
Aquest postre ha estat elaborat amb ous de gallines ecos, sucre morè de canya, sal marina, melindros casolans elaborats amb productes ecos i de proximitat