Avui per berenar un pa de pessic d'allò més
esponjós i senzill dels que he fet mai. La recepta és de Dalmau cuiner i de totes les
seves receptes que he fet cap m'ha defraudat!!!
Ingredients
1 tassa de farina
2 culleradetes d'impulsor
1 tassa pastanaga ratllada
1/2 culleradeta de canyella
1/2 tassa de sucre
3 ous
1/2 tassa d'oli d'oliva
50 nous picades
1 pessic de sal
1 grapadet de panses (opcional)
2 culleradetes d'impulsor
1 tassa pastanaga ratllada
1/2 culleradeta de canyella
1/2 tassa de sucre
3 ous
1/2 tassa d'oli d'oliva
50 nous picades
1 pessic de sal
1 grapadet de panses (opcional)
Elaboració
1. Preescalfeu el forn a 200ºC
2. Unteu amb mantega un motlle rectangular de
forn (tipus pumcake) i enfarineu-lo.
3. Poseu els ous, el sucre i l'oli al bol del
robot Thermomix. Programeu a 37º velocitat 5 durant 3 minuts.
4. Torneu a programar durant tres minuts més
sense temperatura i a velocitat 3
5. Barregeu l'impulsor, la punta de sal i la
canyella a la farina
6. Afegiu la mescla de farina al bol i
programeu durant 10 segons a velocitat 4
7. Acabeu de mesclar amb l'espàtula i afegiu la
pastanaga ratllada, el picat de nous i les panses si n'hi voleu posar. Poseu-la
al motlle. Abaixeu el forn a 180ºC i enforneu durant 30 minuts (vigileu i feu
la prova de l'escuradents per veure si està cuit).
Si ho
voleu fer a mà
En Joan recomana que barregeu la farina, el
sucre, el llevat, la punta de sal i la canyella.
Bateu els ous amb l'oli. Barregeu amb el
preparat anterior i incorporeu la pastanaga.
Col·loqueu en un motlle untat i coeu al forn
Aquesta elaboració ha estat feta amb
la majoria dels ingredients ecològics: farina d'espelta eco, sucre morè eco, ous de pagès,
pastanagues de proximitat.