No
feia ni menjava Tiramisú perquè no volia cafè i de cop l'altre dia se'm va
passar pel cap fer-ho amb aigua de malta. També crec que és ideal per la mainada!
Ingredients:
Malta
Formatge
Mascarpone
Sucre
de canya
Xocolata
en pols
Suc
d'una llimona escorreguda i colada
Gotes
de rom (opcional)
Safata
petita de vidre (o altre)
Per fer l'aigua de malta:
1. Tritureu
més la malta a la Thermomix (si cal), perquè us quedi més fina (la meva era poc
picada). Deixeu-la a la textura del cafè.
2. Poseu
l'aigua en un pot al foc, quan comenci a bullir afegiu la malta i coleu amb un sedàs
de roba. Deixeu refredar i reserveu. O, per
fer-ho encara més senzil podeu comprar-la soluble i només us caldrà dissoldre-la
a l'aigua freda sense cap problema.
3. Poseu
el suc de llimona i el sucre en el bol del robot de cuina. Programeu 30 segons
a velocitat 4.
4. Afegiu
el mascarpone, la llet i les gotes de rom. Programeu durant 1 minut a velocitat
4.
5. Poseu
la malta en un plat fons. Suqueu els melindros i escorreu una mica abans de
col·locar-los al fons d'una petita safata, tot seguit escampeu-hi una capa de
mascarpone i empolvoreu de cacau. Torneu a sucar més melindros i poseu a sobre.
Cobriu de nou amb mascarpone. Acabeu amb mascarpone i l'últim polvorejat de
cacau feu-lo abans de servir o s'humitejarà.
6. Aquest
postra l'heu de deixar reposar a la nevera i queda molt bé d'un dia per
l'altre.
Si sou aficionats/des al robot de cuina Thermomix podeu seguir-nos al grup de thermoapassionats a facebook
Espero que us agradi!